Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2009 » Серпень » 26 » Хто з релігійних діячів України найвпливовіший
Хто з релігійних діячів України найвпливовіший
09:20
Патріарх Філарет – найбільш впливова людина в Україні серед релігійних діячів. Так вважає авторитетний журнал „Кореспондент”. Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату посів 30 місце у рейтингу „Топ 100 найбільш впливових людей України”. У сотню впливових людей також потрапили митрополит Володимир (Сабодан) (32 місце) і кардинал Любомир Гузар (54 місце).
 рейтін
Журнал зазначає, що попри те, що в Україні більше парафій УПЦ Московського патріархату (яку очолює митрополит Володимир), однак численні опитування громадської думки показують, що більшість українців віддають перевагу відвідуванню храмів УПЦ Київського патріархату.

„Статус глави офіційно другої, а неофіційно першої церкви України робить Філарета духовним авторитетом для великої кількості віруючих і впливовим громадським діячем. А його послідовна і принципова позиція у боротьбі за єдину і незалежну Українську православну церкву – достойним довіри ще й очах нерелігійних, але патріотично налаштованих співвітчизників», - стверджує „Кореспондент”.

За словами авторів рейтингу, Патріарха Філарета „підтримують багато прибічників незалежності в самій УПЦ (МП), що більше зміцнює позиції Філарета і вселяє впевненість у перемозі його ідеї”. 

У той же час, митрополит Володимир, на думку журналістів видання, залишається «главою впливової церкви», тобто тим, хто приймає важливі рішення, а також «пастирем та духовним авторитетом для багатьох українців, особливо у східних та південних областях країни».







Джерело: УНІАН.

Переглядів: 593 | Додав: Admin | Теги: Авторитет, патріарх Філарет, рейтінг ТОП-100, святійший | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Форма входу

Пошук

Календар

«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми