Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2009 » Вересень » 15
14 вересня 2009 р. Священним Синодом УПЦ Київського Патріархату прийняте рішення про утворення робочої групи, на яку покладено відповідальність за підготовку діалогу з Українською Православною Церквою (Московського Патріархату). Така група утворена у відповідь на рішення Синоду УПЦ (МП) від 9 вересня ц.р. утворити аналогічну групу з боку цієї Церкви для підготовки діалогу з Київським Патріархатом.
 
Зважаючи на невідкладність справи та необхідність якнайшвидше приступити до початку консультацій між групами щодо підготовки діалогу, грунтуючись на постанові Священного Синоду від 28 лютого 2007 р., синодальне рішення утворити робочу групу було прийняте шляхом обговорення з пристуніми у Києві членами Синоду та телефонного опитування інших його чле ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: Admin | Дата: 15.09.2009 | Коментарі (0)

Кам’яний різьблений саркофаг, де покояться останки князя Ярослава Мудрого, відкрили у присутності директора Національного заповідника «Софія Київська» Нелі Куковальської та провідного українського історика й антрополога, доктора історичних наук Сергія Сегеди. Науковці дістали дерев’яну скриньку з останками князя Ярослава та, як гадають, його дружини, а також... кілька старих радянських газет «Правда» та «Ізвєстія». Річ у тім, що гробницю Ярослава Мудрого науковці відкривають уже втретє. Останнього разу кістки князя забрали до тодішнього Ленінграда, а поки велися дослідження, почалася Друга світова війна. Повернули останки до Києва аж 1964 року, а разом із ними науковці поклали також і газети з публікаціями про свої дослідження і чорно–біле фото Софії того часу. Відтоді наука зробила кілька «семимильних кроків» вперед, і князя вирішили потурбувати щ ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: Admin | Дата: 15.09.2009 | Коментарі (0)

 
Архієрейський Синод Російської православної церкви за кордоном підкреслив, що не вважає зрадником генерала Андрія Власова, командувача Російської визвольної армії, що була створена з полонених червоноармійців і воювала на боці вермахту.

Після війни Власова повісили як зрадника, більше того, у російській мові радянських часів саме слово «власовець» стало синонімом зради. Проте Синод РПЦЗ вважає інакше: для священиків Власов – символ опору більшовизму, справжній патріот і борець за відродження Росії.

Ще кілька років тому до позиції РПЦЗ можна було поставитися як до антиросійської й антипатріотичної. Проте за цей час у Росії відбулася подія величезного масштабу – возз’єднання церков. РПЦ і РПЦ за кордоном домовилися про це у присутності тодішнього президента Росії Владім ... Читати далі »
Переглядів: 743 | Додав: Admin | Дата: 15.09.2009 | Коментарі (0)


Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми