Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Лютий » 01

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 4/2010

Про деякі питання збереження ансамблю пам'яток Гамаліївського Харлампієвого монастиря

Ураховуючи виняткову культурну та історичну цінність ансамблю пам'яток Гамаліївського Харлампієвого монастиря XVIII століття, що знаходиться у с.Гамаліївка Шосткинського району Сумської області, роль його засновників в історії українського державотворення та з метою належної охорони цієї видатної пам'ятки культурної спадщини України постановляю:

1. Кабінету Міністрів України:

ужити в установленому порядку заходів щодо вивільнення Шосткинською виправною колонією № 66 приміщень та споруд колишнього Гамаліївського Харлампієвого монастиря, дальшого утримання, використання та розвитку цього об'єкта як пам'ят ... Читати далі »

Переглядів: 549 | Додав: Admin | Дата: 01.02.2010 | Коментарі (0)

Свято Хрещення Господнього на Роменщині.

Вже минуло кілька років, як у м. Ромни на цегельному заводі "Слобожанська будівельна кераміка”, була споруджена капличка на честь апостола Івана Богослова, яка стала духовною і архітектурною окрасою не тільки підприємства, а й цілого краю. Тут у святкові дні проходять богослужіння, здійснюється вінчання, хрещення. Кожний бажаючий має можливість завжди молитовно спілкуватись з Богом, адже капличка відчинена постійно. Особливо урочисто тут проходить свято Водохреща, яке проводиться на заводському ставку.



... Читати далі »

Переглядів: 658 | Додав: Admin | Дата: 01.02.2010 | Коментарі (0)

Святкування Свята Богоявління Господнього.

У Неділю в свято Навечір’я Богоявлення Господнього (Хрещенський Святвечір), Преосвященнійший владика відслужив всенічне бдіння в Свято-Воскресенському Кафедральному соборі м. Суми.
Після Всенічного богослужіння секретар єпархії прот. Петро Попадинець та старший благочинний прот. Богдан Козенко разом з віруючими Свято-Воскресенського собору пішли на р. Псел щоб за традицією, прийняти Йорданську купіль. Коли прибули віруючі на річку, то приготовлена купіль вже замерзла, тому прийшлось її пробивати знову, як виявилось пізніше, стовчик термометра опустився до позначки 20 з мінусом. Але усі підкріплені вірою та молитвою все ж таки наважились прийняти очищення Йорданською водою. Опісля усі з добрим настроєм пішли готуватися до свята Богоявління та допомагати козакам Сумського Слобідського полку на чолі з отаманом ... Читати далі »

Переглядів: 619 | Додав: Admin | Дата: 01.02.2010 | Коментарі (0)

Святкування престольного свята в с. Яструбине, Сумського району.

14 січня на свято Обрізання Господнього. Свт. Василія Великого, архиєп. Кесарії Кападокійської. Свт. Патра Могили, митрополита Київського і Галицького та всієї Руси, Преосвященнійший Мефодій відвідав престольне свято на парафії Свт. Василія Великого, архиєп. Кесарії Кападокійської с. Яструбине, Сумського району. Зустріли владику прихожани села разом із настоятелем ієреєм Михаїлом Немішом за українською традицією хлібом-сіллю, та ще й щедрівок багато защедрували.

Опісля було освячено нове приміщення, яке було передане місцевим керівництвом під храм та відслужили Божественну Літургію. Владиці спів служили старший благочинний єпархії прот. Богдан Козенко, прес-секретар ігумен Афанасій /Яворський/, благочинний Сумського району ієрей Анатолій Довгополий, бувший настоятель парафії ієромонах Сергій /Я ... Читати далі »

Переглядів: 978 | Додав: Admin | Дата: 01.02.2010 | Коментарі (0)

Переглядів: 645 | Додав: Admin | Дата: 01.02.2010 | Коментарі (0)


Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми