Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Липень » 24
1. 1416 року Московський митрополит Фотій та Собор російських єпископів піддали анафемі митрополита Київського Григорія Цамблака. Московська церква не визнавала окремої Київської митрополії у Великому князівстві Литовському і вважала лише себе її правонаступницею. Григорія звинуватили в незаконному привласненні духовної влади. Фотій назвав його "бунтівником, поставленим від несправедливого збіговиська". Заявив: "Маємо його за відкинутого, і відлученого, і проклятого". Українські єпископи та Константинополь проігнорували московське прокляття.

2. 1458-го Київського митрополита Григорія Болгарина висвятив Константинопольський патріарх Григорій Мамма за згодою Папи Римського Пія II. Московський патріарх Іона, який за 10 років до цього самостійно проголосив автокефалію Російської церкви, не визнав Київського митрополита й оголосив йому анафему. Називав Григорія відступником від православ'я, закликав усіх єпископів розірвати з ним будь-які стосунки. Част ... Читати далі »
Переглядів: 532 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2010 | Коментарі (0)

На початку візиту Московського патріарха Кирила в Україну газета «Експрес» поставила кілька питань Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету.

- Останніми місяцями російський патріарх Кирило зачастив в Україну. Складається враження, що він сприймає УПЦ МП як свою єпархію. Чи не нівелює він таким чином її самостійність?

- Патріарх Кирил – прихильник централізації влади. Очоливши РПЦ, він поставив собі за мету зміцнити владу і вплив Московського патріарха настільки, щоби вони були сильними не тільки в самій Церкві, але і в політиці та в суспільстві, не тільки в Росії, але й за її межами. Для досягнення цієї мети патріарх висунув концепцію «русского мира» – стару концепцію про Москву, яка є нібито «третім Римом», тільки перелицьовану для умов ХХІ століття. Ця концепція є ворожою щодо української державності, бо «русский мир» передбачає тісну інтеграцію України з Москвою, яка ніколи не поважала і досі не поважає нашої державно ... Читати далі »
Переглядів: 501 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2010


Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми