Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Липень » 31
27-28 липня 2010 р. в Києві відбулися загальноцерковні урочистості, присвячені дню Хрещення Руси-України та пам’яті рівноапостольного князя Володимира Хрестителя. Очолив богослужіння Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні майже всіх єпископів та представників духовенства з усіх єпархій Київського Патріархату. На богослужіннях також молилася делегація Чорногорської Православної Церкви на чолі з митрополитом Михаїлом.

У Володимирському патріаршому кафедральному соборі столиці 27 липня відбулося Всенічне бдіння, а 28 липня – урочиста Божественна літургія. Храм та подвір’я навколо нього були наповнені богомольцями. На запричасному стиху секретар Священного Синоду єпископ Євстратій виголосив Послання Святійшого Патріарха Філарета до повноти Київського Патріархату з нагоди дня Хрещення Руси-України.

Після заверш ... Читати далі »
Переглядів: 572 | Додав: Admin | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (1)

Із різних областей України до Київської Патріархії надійшли численні сигнали про різноманітні способи перешкоджання від’їзду паломників до столиці на святкування Хрещення Київської Руси-України.

Зокрема, відбувався тиск на автоперевізників з метою змусити їх відмовитися від перевезення груп паломників. Погрожували відібрати ліцензію на перевезення та створити інші «неприємності». У зв’язку з чим спостерігалася масова відмова перевізників від виконання рейсів, про які завчасно було домовлено.

В інших випадках чиновники місцевої влади настійливо «не рекомендували» духовенству Київського Патріархату їхати до Києва 28 липня.

Отримані також численні сигнали про перешкоджання проїзду автобусів безпосередньо на трасі – під надуманими приводами їх зупиняли і не пропускали далі представники ДАІ.

Всі ці випадки викликали серйозну тривогу, адже вони носять не поодинокий, а масовий і систематичний характер. Святійший Патріарх ... Читати далі »
Переглядів: 620 | Додав: Admin | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)

27 липня 2010 р. під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулося засідання Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату.

Засідання розпочалося з літії за упокій душ спочилих архієреїв – митрополита Андрія (Горака) та архієпископа Феодосія (Пецини).

У зв’язку зі смертю митрополита Львівського і Сокальського Андрія Синод призначив на овдовілу кафедру митрополита Димитрія (Рудюка), звільнивши його від керівництва Переяслав-Хмельницькою і Бориспільською єпархією та Київською православною богословською академією. Митрополит Димитрій залишився головою Учбового комітету та постійним членом Священного Синоду.

Єпископом Переяслав-Хмельницьким і Бориспільським та ректором КПБА призначений єпископ Епіф ... Читати далі »
Переглядів: 478 | Додав: Admin | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)


Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми