Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Травень » 13 » Архипастирський візит в Конотопське благочиння.
Архипастирський візит в Конотопське благочиння.
15:45
Архипастирський візит в Конотопське благочиння.

08 травня Преосвященнійший владика Мефодій разом з керівництвом єпархії та духовенством кафедрального собору відвідав громаду Свято-Георгіївського храму в м. Конотоп. Зустрічали владику біля входу у храм хлібом-сіллю радісні прихожани, настоятель ієрей Ярослав Срібняк, благочинний Конотопського району прот. Олександр Перепелиця та священики району. Раділи усі, бо саме в цей день заплановано освячення новозбудованого храму.




Спочатку Преосвященнійший освятив престіл, опісля усі вийшли на хресний хід. Під час ходу хоч і світило сонце та було дуже жарко, а все ж таки на хвилину рясно випав дощ - перший за цілий місяць. Після освячення храму було відслужено першу в храмі Божественну Літургію.







Перед Літургією владика Мефодій здійснив постриження в іподиякони Анатолія Тарасенка 1976 року народження та під час Літургії він був рукоположений в сан диякона. Диякон Анатолій Богослужбову практику буде проходити в соборі Різдва Пресвятої Богородиці м. Конотоп.




Опісля Владика звернувся до присутніх з привітальним словом та подякував за велику роботу, яку провели прихожани та настоятель храму. Варто згадати, що з того моменту, як ієрей Ярослав був призначений настоятелем парафії, будівництво храму зійшло з мертвої точки і практично за два рок важкої роботи храм велично красується серед будинків міста. Адже священик Ярослав Срібняк ці два роки, коли йшло будівництво молився, жив і ночував на цьому будівництві.

Після всього владика Мефодій відвідав собор Різдва Пресвятої Богородиці м. Конотоп. Зустрів владику настоятель парафії прот. Павло Кузь разом з прихожанами. У нижньому храмі було відслужено подячний молебень. Після богослужіння вірні поспілкувалися з владикою та були вирішені певні питання пов’язані з завершенням будівництва верхнього храму.




По дорозі додому владика відвідав село Шевченкове, Конотопського району, та біля встановленого хреста пам’яті жертв голодомору 1932-33 років та могили Олександра Матвійовича Лазаревського була відслужена панахида за полеглих за волю України.




        Джерело:  Прес-центр Сумської єпархії
Переглядів: 772 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми