Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Серпень » 4 » Депутатський запит
Депутатський запит
16:28
Народний депутат України Володимир Марущенко (партія ХДС) звернувся до Міністра внутрішніх справ України з проханням ретельно перевірити чисельні факти порушень з боку міліції прав віруючих УПЦ Київського Патріархату під час паломництва до Києва для святкування Дня Хрещення Київської Русі.

Про це йдеться у депутатському зверненні, яке 3 серпня Володимир Марущенко офіційно надіслав Міністру Анатолію Могильову у зв'язку з системними діями співробітників ДАІ МВС України по затримці автобусів з паломниками для в’їзду до столиці та виїзду з неї, – повідомляє Інститут релігійної свободи.

Парламентар посилається на публікації та репортажі ЗМІ з повідомленнями про те, що 28 липня співробітники ДАІ скоординовано перешкоджали групам віруючих Української Православної Церкви Київського Патріархату під час їх подорожі до Києва з різних областей України. Зокрема, за даними народного депутата, перепони з боку міліції зазнали паломники з Львівської, Чернівецької, Тернопільської, Рівненської, Вінницької, Дніпропетровської, Сумської, Харківської та Одеської областей.

Володимир МарущенкоКрім цього, Володимир Марущенко звертає увагу керівництва МВС на те, що співробітники ДАІ перешкоджали навіть поверненню віруючих додому після святкових заходів. Як повідомлялось у ЗМІ, патруль ДАІ зупинив три автобуси сумської делегації віруючих Київського Патріархату на виїзді з Києва, обшукав їх, вилучив документи та поїхав геть.

Парламентар висловив незадоволення поясненнями Департаменту зв’язків із громадськістю МВС України у відповідь на аналогічні скарги Київської Патріархії. Він констатував очевидний поверхневий підхід та необ’єктивність позиції МВС відносно згаданих інцидентів.

Раніше МВС офіційно повідомило, що "заяви представників окремих конфесій щодо начебто вибіркової заборони в'їзду паломників до місць святкування Дня Хрещення Київської Русі не відповідають дійсності та носять провокативний характер”.

У своєму зверненні народний депутат Володимир Марущенко нагадав керівництву МВС, що статтею 35 Конституції України кожній людині гарантується право на свободу світогляду і віросповідання. Він зауважив, що у статті 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» визначено, що "усі релігії, віросповідання та релігійні організації є рівними перед законом”.

У зв'язку з цим парламентар очікує від Міністерства внутрішніх справ результатів належної перевірки повідомлень про чисельні факти протиправних дій міліції по відношенню до віруючих УПЦ Київського Патріархату.

Інститут релігійної свободи
Переглядів: 604 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Форма входу

Пошук

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми