Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2012 » Лютий » 27 » Ювілей Патріарха: Урочиста Академія у Національній опері України
Ювілей Патріарха: Урочиста Академія у Національній опері України
14:16


4 лютого 2012 р. в Національній опері України відбулася урочиста Академія, присвячена відзначенню подвійного ювілею – 50-ліття єпископської хіротонії та 45-ліття служіння на Київській кафедрі Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.
Зал опери, що вміщає понад тисячу глядачів, був вщент заповнений – привітати свого Предстоятеля з подвійним ювілеєм прийшли єпископат Київського Патріархату, духовенство та миряни, представники наукової та творчої інтелігенції, політичні та громадські діячі.
В урочистостях взяв участь керуючий нашою єпархією, Високопреосвященний Іларіон архиєпископ Рівненський та Острозький.
Серед почесних гостей був присутній Глава Української Греко-Католицької Церкви Верховний Архієпископ Святослав Шевчук.
Урочисте дійство розпочалося з «Молитви за Україну» у виконанні Національного хору ім. Г. Верьовки. Вів програму народний артист України Василь Ілащук.
На сцені Національної опери Українського Патріарха привітали члени Священного Синоду Київського Патріархату, від імені яких святкову адресу оголосив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій. Також від Синоду в дарунок Предстоятелю було піднесено квіти й панагію.
Зі словами поваги й вітання до Патріарха Філарета звернулися Президенти України Леонід Макарович Кравчук (1991-1994) та Віктор Андрійович Ющенко (2005-2010). Від імені комітету Верховної Ради України з питань культури та духовності вітання виголосив його голова, народний депутат Володимир Яворівський. Ведучій також оголосив про вітання на адресу Предстоятеля Київського Патріархату від Президента України і Міністерства культури України, які зранку були передані у Патріаршій резиденції міністром Михайлом Кулиняком.
Від імені Президента Грузії Михаїла Саакашвілі вітання Святійшому Владиці зачитав віце-прем’єр Уряду Грузії з питань євроатлантичної інтеграції Георгій Барамідзе, а перший заступник голови міської Ради Мамука Ахвледіані від Мерії Тбілісі передав подарунок – іменну панагію із зображенням Пресвятої Богородиці, виконану в традиційній грузинській техніці перегородчатої емалі.
Від імені єпископату, духовенства та духовних начальних закладів Святійшому Патріарху було піднесено корзини з квітами.
Після цього Патріарх Філарет звернувся до присутніх з годинною промовою, в якій окреслив шлях свого архієрейського служіння, ті труднощі, з якими довелося стикатися Церкві у радянські части, а також виклики, які постали перед нею в новітній період державної незалежності України. Промова Предстоятеля неодноразово переривалася аплодисментами.
У другій частині урочистої академії відбувся концерт, в якому взяли участь Національна заслужена академічна капела України «Думка», Національний заслужений академічний український народний хор України ім. Г. Верьовки, Національний симфонічний оркестр України, народні артисти України Дмитро Гнатюк, Ніна Матвієнко, Оксана Білозір, Тарас Петриненко, тріо оперних співаків – народні артисти Юрій Аврамчук, Олег Філіпенко та Олександр Онищенко. Завершилася концертна програма співом «Многоліття» зведеним колективом виконавців під керівництвом заслуженого артиста України протодиякона Назарія Дадака.
Тисячна глядачева зала ще раз привітала свого Архіпастиря і Предстоятеля овацією. А потім всі підхопили «Многая літа» так званого козацького розспіву. «За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ! Многая літа!» – піднесено співали сотні голосів на адресу Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.
Прес-служба Сумської єпархії
за інформацією: http://cerkva.info/

Переглядів: 543 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми