Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2011 » Лютий » 20 » На Сумщині чергова спроба захопити храм УПЦ КП
На Сумщині чергова спроба захопити храм УПЦ КП
13:24


У місті Конотоп вірні УПЦ КП цілодобово чергують біля Свято-Миколаївського храму, боячись рейдерської атаки з боку УПЦ (МП). Напередодні містом пройшла чутка, що начебто на свято Хрещення планується силове захоплення храму. Прихожани стверджують, що ця інформація достовірна й вони мають факти її підтвердження, які передані в СБУ, прокуратуру та міліцію.

Як повідомив єпископ Сумський та Охтирський Мефодій (Срібняк) в ексклюзивному коментарі для РІСУ, це далеко не перша спроба захоплення церков УПЦ КП на Сумщині. Так, у 2010 року були захоплені храми у Юнаківці та Кияниці, наприкінці року були спроби захопити храм у Хоружівці, невідомі й немісцеві люди збирають підписи в Недригайлові, щоб передати новозбудований собор святого праведного Петра Калнишевського в підпорядкування УПЦ (МП).

Як повідомив владика, вся необхідна інформація вже передана в СБУ, прокуратуру та співробітникам міліції. Наразі плани зловмисників захопити храм не зреалізувалися. Але вірні УПЦ КП продовжують стежити за ситуацією і у разі необхідності налаштовані відстоювати свою святиню до кінця.

Свято-Миколаївський храм в Конотопі – це одна з найдавніших дерев’яних козацьких церков в Сумській області. В часи СРСР її переробили в клуб, потім храм довгий час стояв пусткою.

Прихожани своїми силами відновили його, провели серйозні ремонтні роботи, оздобили та провели благоустрій навколишньої території.

Джерело: Релігійно-інформаційна служба України

Переглядів: 522 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми