Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Листопад » 6 » Освячення накупольних хрестів та куполів у смт. Недригайлів.
Освячення накупольних хрестів та куполів у смт. Недригайлів.
19:19
Освячення накупольних хрестів та куполів
у смт. Недригайлів.


В середу 27 жовтня в смт. Недригайлів відбулося освячення накупольних хрестів на новозбудований храм святого праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського). Чин освячення звершив єпископ Сумський і Охтирський Мефодій разом з духовенством Недригайлівського, Роменського, Конотопського та Сумського благочинь за участі керівництва і громадських діячів району, області та віруючих.

Після освячення за благочестивою православною традицією до хреста мали змогу прикластися духовенство та віряни. Опісля відбувся хресний хід довкола храму зі співом тропаря «Спаси, Господи людей твоїх…» до п’яти храмових куполів. На цю визначну подію віруючі запросили видатних земляків – колишнього Президента України В.А.Ющенка, народного депутата Верховної Ради – П.А.Ющенка та багатьох інших відомих діячів цього краю.

Ім’я Калнишевського відоме на Сумщині, бо Петро Іванович народився в с. Пустовійтівка, Лубенського полку, біля м. Ромни, а після 2008 року, коли Помісний Собор Української Православної Церкви Київського Патріархату у зв'язку з 1020-літтям Хрещення Київської Русі-України благословив приєднати праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського) до лику святих для загального церковного шанування, занести його ім'я у православний церковний календар, чесні останки праведного Петра вважати святими мощами та віддати їх на волю Божу і благословив будівництво храмів на його честь, було вирішено, що новозбудований храм в Недригайлові носитиме ім’я цього видатного святого. Оскільки храм є трьохпридільним, два інші приділи було вирішено назвати на честь святителя і чудотворця Миколая, архієпископа Мир Лікійських, оскільки у 50-х роках минулого століття неподалік був зруйнований Свято-Миколаївський храм, та святої великомучениці Варвари.
Собор збудований в древньому козацькому стилі та нагадує своєю архітектурою Мгарський козацький монастир.

За словами настоятеля храму протоієрея Василя богослужіння в храмі планується розпочати до святого Великодня.









        Джерело:  Прес-центр Сумської єпархії
Переглядів: 808 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми