Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2009 » Жовтень » 18 » Парламентські слухання
Парламентські слухання
21:18

Парламентські слухання

14 жовтня 2009 р. в сесійній залі Верховної Ради України відбулися парламентські слухання на тему «Закордонне українство: сучасний стан та перспективи співпраці». З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в них взяв участь єпископ Васильківський Євстратій. Захід був організований Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Під час слухань було оприлюднене спільне Звернення представників християнських Церков України до Верховної Ради України щодо ситуації, яка склалася з українськими трудовими мігрантами, тобто заробітчанами. У зверненні, зокрема, відзначено: «Протягом останніх років спостерігаємо неймовірне зростання потреби послужити нашим співвітчизникам, а часто-густо навіть знайомим і близьким, котрі в силу обставин були змушені залишати свої домівки та вирушати за кордон у пошуках заробітку для утримання своєї сім’ї». Однак, на думку глав християнських Церков України, голос українських трудових мігрантів є слабо почутий у нашій державі. Це стосується, зокрема, неналежної уваги до вирішення їх повсякденних потреб з боку органів державної влади України.

«Вважаємо своїм обов’язком піднести голос за тих наших співгромадян, які були змушені виїхати, і тепер позбавлені належного захисту і безпеки у країнах перебування та покинуті напризволяще, а коли бажають повернутися, відчувають мачушину неприязнь», – наголошують Предстоятелі українських Церков.

З огляду на це, головні християнські конфесії України пропонують Українській державі, перш за все, визнати «факт існування кількамільйонної групи трудових мігрантів» та законодавчо закріпити його, а також підтримати розроблений ними «проект закону про правовий статус українських трудових мігрантів». На їхню думку «такий крок був би добрим знаком для всіх зацікавлених сторін і демонстрував би справжній інтерес до долі мільйонів українців».

Звернення підтримали усі члени Наради представників християнських Церков України, до якої входить, зокрема, і УПЦ Київського Патріархату.

 

 

Джерело: Прес-центр Київської Патріархії.

Переглядів: 636 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми