Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Липень » 31 » Приїзду паломників на свято до Києва систематично перешкоджали
Приїзду паломників на свято до Києва систематично перешкоджали
22:02
Із різних областей України до Київської Патріархії надійшли численні сигнали про різноманітні способи перешкоджання від’їзду паломників до столиці на святкування Хрещення Київської Руси-України.

Зокрема, відбувався тиск на автоперевізників з метою змусити їх відмовитися від перевезення груп паломників. Погрожували відібрати ліцензію на перевезення та створити інші «неприємності». У зв’язку з чим спостерігалася масова відмова перевізників від виконання рейсів, про які завчасно було домовлено.

В інших випадках чиновники місцевої влади настійливо «не рекомендували» духовенству Київського Патріархату їхати до Києва 28 липня.

Отримані також численні сигнали про перешкоджання проїзду автобусів безпосередньо на трасі – під надуманими приводами їх зупиняли і не пропускали далі представники ДАІ.

Всі ці випадки викликали серйозну тривогу, адже вони носять не поодинокий, а масовий і систематичний характер. Святійший Патріарх Філарет звернувся до представників державної влади за роз’ясненнями. У відповідь було повідомлено, що ніяких розпоряджень щодо вчинення перешкод у перевезенні паломників для участі у святкуванні дня Хрещення Київської Руси не давалося. Незважаючи на це, інформація про перешкоди продовжує надходити та підтверджується.

Цю неприємну картину варто порівняти з тим, як місцева влада у Одесі та Дніпропетровську всіляко сприяла доставці віруючих Московського Патріархату до місць богослужіння глави РПЦ, надаючи навіть безкоштовно автобуси та запускаючи додаткові одиниці комунального транспорту. Невже таким є вияв рівного ставлення до різних конфесій?

Тривожні сигнали з місць обов’язково будуть узагальнені, а до керівництва держави та правоохоронних органів будуть надіслані відповідні листи зі скаргами.

Протягом ночі з кількох областей України (Волинська, Рівненська, Чернівецька, Тернопільська, Дніпропетровська, Одеська та деякі інші) працівники ДАІ не випускали автобуси.  Ті автобуси, які змогли виїхати, ДАІ зупиняла на під’їздах до столиці. Так, о 5.00 ранку 5 автобусів було зупинено представниками ДАІ на в’їзді до Киэва з боку м. Житомира (біля повороту на Чайку) - під приводом того, що «у Києві немає місця» для парковки. Лише після понад годинних переговорів та погроз розпочати акцію протесту на місці, автобуси були відпущені. І таких випадків є багато. В цілому через ці інциденти до Києва не змогло прибути кілька тисяч чоловік.


Прес-центр Київської Патріархії
Переглядів: 619 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми