Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2011 » Червень » 4 » Святійший Патріарх Філарет на Сумщині
Святійший Патріарх Філарет на Сумщині
17:18

Святійший Патріарх Філарет на Сумщині

У суботу 28 травня Сумщина зустрічала Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Зранку на кордоні Сумської та Чернігівської областей Владику зустрічали єпископ Сумський і Охтирський Мефодій, духовенство Сумської єпархії, громадські та політичні діячі краю: Олег Медуниця, Іван Мозговий, Сергій Бутенко, Людмила Жилкіна та інші.
Патріарх Філарет звершив чин освячення новозбудованого Свято-Миколаївського храму та відслужив Божественну Літургію у м. Дружба Ямпільського благочиння Сумської єпархії. Його Святості співслужили: архієпископ Білгородський і Обоянський Іосаф, архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав, архиєпископ Черкаський і Чигиринський Іоан, єпископ Сумський і Охтирський Мефодій, єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон, настоятель храму прот. Сергій Макотра,а також багаточисельне духовенство Сумської єпархії.
Новозбудований храм затишний і красивий, світлий і просторий вражає своєю величчю. У церкві від самих дверей пролягла килимова доріжка, встановлено престіл, жертовник, яскраво освітлюють храм панікадила, перед новими іконами сяють свічками нові підсвічники.
Святійший Владика відзначив важливу роль у справі побудови цього храму та нагородив Володимира Зайця – орденом святого архистратига Михаїла, Миколая Герасименка – орденом святителя Миколая Чудотворця, Олену Герасименко – орденом святої великомучениці Варвари, а також було вручено 2 Благословенні Патріарші грамоти.
Після богослужіння Святійший Владика разом із єпископами духовенством та вірними пройшовся хресною ходою до пам’ятника Богдану Хмельницькому, який встановлений у 1954 році біля вокзалу станції Хутір-Михайлівський.
В рамках патріаршого візиту на Сумщину Святійший Патріарх відвідав с.Кам`янку Серединобудського району, де вшанував пам’ять спочилих і поклав квіти до пам’ятного хреста жертвам Голодомору 1932-1933рр.



































Переглядів: 591 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми