Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Лютий » 1 » Свято Хрещення Господнього на Роменщині.
Свято Хрещення Господнього на Роменщині.
12:44
Свято Хрещення Господнього на Роменщині.

Вже минуло кілька років, як у м. Ромни на цегельному заводі "Слобожанська будівельна кераміка”, була споруджена капличка на честь апостола Івана Богослова, яка стала духовною і архітектурною окрасою не тільки підприємства, а й цілого краю. Тут у святкові дні проходять богослужіння, здійснюється вінчання, хрещення. Кожний бажаючий має можливість завжди молитовно спілкуватись з Богом, адже капличка відчинена постійно. Особливо урочисто тут проходить свято Водохреща, яке проводиться на заводському ставку.



Ось цього річ працівники підприємства напередодні, згідно давнього церковного звичаю, вирубали чималу купель і спорудили великий льодовий хрест. В день свята зібралось чимало людей, серед яких були не тільки працівники заводу, але віруючі з інших міст і сіл. Свято розпочалося з ВЕЛИКОГО ОСВЯЧЕННЯ ВОДИ, яке здійснював духівник заводу, благочинний Роменського району, ієрей Ігор Мурий. Слід зазначити, що освячена вода в цей день має велику цілющу силу. Вона може додавати сил, зціляти духовні і фізичні немочі. Тому чимало людей прийшло не тільки, щоб освятити і спожити воду, але щоб і покупатись у ній. Незважаючи на сильний мороз, знайшлося чимало сміливців, які занурювались у купель. Звичайно як і належиться одним із перших увійшов у воду директор заводу Василь Іванович Марюха. Вже в котре на свято прибуває Роменський міський голова П.І Помаран, який отримавши благословення священика, також скупався в Хрещенській воді. Навіть жінки і діти у цей день не побоялися зануритись у воду, адже той хто з вірою приступає, того Господь оберігає від усякої біди і хвороби.




Хочеться щиро подякувати директору підприємства, В.І Марюсі, голові профкому Драчу І.І. і всім працівникам за організацію такого чудового свята. Нехай Господь щедро всіх благословить.

Благочинний Роменського району ієрей Ігор Мурий.
Переглядів: 660 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми