Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Липень » 31 » У Києві відбулося святкування дня Хрещення Руси-України (ДОДАНО фотографії та посилання)
У Києві відбулося святкування дня Хрещення Руси-України (ДОДАНО фотографії та посилання)
22:05
27-28 липня 2010 р. в Києві відбулися загальноцерковні урочистості, присвячені дню Хрещення Руси-України та пам’яті рівноапостольного князя Володимира Хрестителя. Очолив богослужіння Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні майже всіх єпископів та представників духовенства з усіх єпархій Київського Патріархату. На богослужіннях також молилася делегація Чорногорської Православної Церкви на чолі з митрополитом Михаїлом.

У Володимирському патріаршому кафедральному соборі столиці 27 липня відбулося Всенічне бдіння, а 28 липня – урочиста Божественна літургія. Храм та подвір’я навколо нього були наповнені богомольцями. На запричасному стиху секретар Священного Синоду єпископ Євстратій виголосив Послання Святійшого Патріарха Філарета до повноти Київського Патріархату з нагоди дня Хрещення Руси-України.

Після завершення Божественної літургії від Володимирського собору до пам’ятника князю Володимиру вирушив Хресний хід. Незважаючи на численні перешкоди, через які кілька тисяч віруючих не змогли потрапити на богослужіння у Київ, Хресний хід зібрав понад 20 тисяч чоловік, з яких понад 1,5 тисячі становили священики. Довжина Хресного ходу від голови до кінця колони склала понад кілометр, а загальна тривалість шляху – близько 2,5 кілометрів. Незважаючи на спекотну погоду та поважний вік – 81,5 рік – Предстоятель, Святійший Патріарх Філарет не тільки звершив двогодинну Божественну літургію, але й пройшов весь шлях ходу та очолив біля пам’ятника князю Володимиру молебень.

Після молебню Патріарх звернувся до присутніх зі словом, в якому закликав брати приклад духовного життя зі святого князя Володимира – від невір’я та гріхів навертатися до віри і праведності. Святійший Владика для сучасних законотворців поставив за приклад закони княжої Київської держави – гуманні та засновані на правді, а не на бажанні захистити інтереси лише окремих груп чи навіть осіб. Предстоятель також звернув увагу на необхідність йти дорогою правди та бути вірними Церкві. «Нас кличуть до Єдиної Святої Церкви. Але це лукавство, бо ми є помісна частина Церкви Христової. Якби нас закликали йти в Московський Патріархат – це було би більш правдивим з їхнього боку. Але вони лукавлять і хочуть нас штовхати на цей лукавий шлях, на який нам не можна ставати, якщо ми хочемо йти правдивою дорогою».

Після завершення молебню і многолітня Патріарху, ієрархам, Україні, її владі та війську, і всім православним християнам Предстоятель окропив віруючих святою водою. А по завершенні богослужіння він підійшов до преси та дав відповіді на питання журналістів. А у Михайлівському монастирі на паломників чекав чудовий спів хорового колективу «Орфей» та можливість підкріпити свої тілесні сили їжою на благодійному обіді, який був організований прот. Миколою Салабаєм, настоятелем храму Різдва Христового.

Святкування відбулося урочисто та піднесено, на нього прийшло, попри перешкоди, навіть більше людей, ніж минулого року. Таким чином сам віруючий народ показав, хто його рідний пастир, а хто лише іноземний гість. Адже, попри сприяння місцевої влади, і в Одесі, і в Дніпропетровську, і в Києві на богослужіннях Патріарха Московського було значно менше людей – від кількох сотень на молебні на Володимирській гірці до 5-7 тисяч на службах у Дніпропетровську.

Українського Патріарха не охороняла міліція, в той час як спокій московського гостя охороняли тисячі міліціонерів та працівників спецслужб, яких за це одне видання влучно назвало «найвідданішими парафіянами Патріарха Кирила». Українське телебачення надало можливість лише для 1,5-годинної трансляції літургії з Володимирського собору в запису, а радіо взагалі відмовило у традиційній трансляції богослужіння.

Але попри все це свято відбулося. Помісна Православна Українська Церква – Київський Патріархат – показала, що вона жива і діюча, що вона рідна Церква для українського народу, який їй довіряє. Тому нехай ніхто не сподівається на те, що якісь «обставини відходять у минуле» – у минуле відходять політики з їх програмами, а Церква залишається Церквою, зміцнюючись у випробуваннях та зростаючи духовно навіть в найбільш несприятливих зовнішніх умовах.

Зі святом Хрещення Київської Руси!

Духовенство на розі бульвару Шевченка і вул.Володимирської


Михайлівська площа - перша половина ходу

Михайлівська площа - друга половина ходу



Церква.info


Гарна підбірка особистих фотографій - у «Живому журналі» Олега Блажка.

Інша серія фотографій - у  «Живому журналі» Олени Білозерської.


За зміст текстів, опублікованих на цих сайтах, редакція відповідальності не несе.

P.S. В травні цього року на свято Кирила і Мефодія в Москві було організовано урочисте «шествіє», на яке, за повідомленнями численних джерел, учасники збиралися за рознарядками від керівництва – в районних управах, навчальних закладах, міських установах. Попри це кількість учасників заходу була не більшою, якщо не меншою, ніж київського Хресного ходу. Організатори заявили, що у «шествії» взяли участь 40 тисяч чоловік. Можна переглянути офіційну фото-галерею і відеозапис з московського заходу і зробити висновки – де Церква спирається на підтримку влади, а де – має довіру народу.

Переглядів: 573 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 juknewrom80  
0
Коллекция вечерних платьев, платьев на выпускной бал. Цены и Фотографии. Контакты.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми