Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Липень » 8 » Завершилося відспівування митрополита Андрія
Завершилося відспівування митрополита Андрія
15:57
8 липня 2010 р. у Покровському кафедральному соборі Львова о 9 годині ранку розпочалася заупокійна Божественна літургія, яку очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні більшості єпископату Київського Патріархату, а також численного духовенства. Собор та площа перед ним були наповнені народом. Богослужіння у прямому ефірі транслювало Львівське телебачення.

Після завершення літургії розпочався чин відспівування новопреставленого митрополита Андрія, який завершився о 13 годині. Гріб з тілом спочилого владики винесений з кафедрального собору, траурна процесія вирушила через центр Львова до Янівського цвинтаря, де у склепі поруч зі своїм духовним наставником митрополитом Львівським і Тернопільським Миколаєм (Юриком) владику Андрія буде поховано.

Після завершення похорону відбудеться поминальна трапеза.

Згідно з розпорядженням міського голови Львова Андрія Садового 8 липня, у день похорону митрополита Андрія, у Львові відбудуться заходи з вшанування його пам’яті. Зокрема, по всьому маршруту проходження похоронної процесії з 9.00 вивішено прапори із чорною стрічкою: від вул. Грушевського – пр. Свободи – вул. Городоцька – до Янівського кладовища (вул. Т. Шевченка). Також приспущено прапор на будівлі Ратуші. Для безперешкодного руху похоронної процесії від 12.00 до 14.00 тимчасово припинено рух від центру в напрямку до Янівського кладовища. Задля участі депутатів у вшануванні пам’яті спочилого ієрарха засідання міської ради Львова вирішено було скоротити та завершити о 12 годині.

За розпорядженням глави Львівської облдержадміністрації Василя Горбаля сприяння у проведенні поминальних заходів надано також і обласною владою.

Протягом 6, 7 та 8 липня пам’ять спочилого владики Андрія вшанували представники різних християнських конфесій Львова. Зокрема, біля гробу владики заупокійні молитви звершили архієпископ УАПЦ Макарій (Малетич) з духовенством, архієпископ УГКЦ Ігор Возьняк з духовенством, представники від Римо-Католицької Церкви і Вірменської Апостольської Церкви. Вшанували пам’ять владики і представники УПЦ (МП).

Церква.info
Переглядів: 515 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми