Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2009 » Серпень » 26 » Програма Україна-НАТО на 2009 рік визначила досягнення та пріоритети у сфері забезпечення права на свободу віросповідання
Програма Україна-НАТО на 2009 рік визначила досягнення та пріоритети у сфері забезпечення права на свободу віросповідання
16:58
КИЇВ – Річна національна програма з підготовки України до набуття членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО) визначила головні пріоритети державної політики та напрямки реформування різних сфер суспільного життя. У документі в тому числі зазначено про зусилля держави щодо недопущення дискримінації на основі релігії, а пріоритетом на майбутнє визначається ухвалення нової редакції Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».
 
Про це йдеться в указі Президента України від 7 серпня 2009 року №600/2009 «Про затвердження Річної національної програми на 2009 рік з підготовки України до набуття членства в Організації Північноатлантичного договору».

Серед демократичних реформ у внутрішній політиці у програмі відзначено, що “Україна продовжуватиме проводити політику щодо зміцнення демократії, забезпечення верховенства права, прав і свобод людини, дотримання принципу здійснення державної влади на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу і судову, принципів незалежності суддів, поваги до прав національних меншин, недопущення дискримінації особи за політичними, релігійними або етнічними ознаками”. 

“Українська держава гарантує громадянам України незалежно від їх етнічного походження, раси, релігійних переконань, мови або інших ознак рівні політичні, економічні, соціальні та культурні права”, – заявляється у документі. 

У контексті демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони України підкреслюється важливість утворення представницького міжконфесійного консультативно-дорадчого органу, що діє на громадських засадах при Міністерстві оборони України. У програмі зауважено, що зазначена рада функціонує з метою налагодження тісної співпраці Міністерства оборони України з релігійними організаціями для задоволення релігійних потреб військовослужбовців, духовного, морально-естетичного, військово-патріотичного виховання особового складу Збройних Сил України.

Серед пріоритетних завдань на поточний рік указом Президента визначена необхідність “розробити проект Закону про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (нова редакція)”. 

Нагадаємо, що згідно з Орієнтовним планом законопроектних робіт на 2009 рік, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів №185-р від 18.02.2009 року, Держкомнацрелігій до листопада має розробити нову редакцію зазначеного Закону. 

Слід зауважити, що глави українських Церков неодноразово висловлювались про першочергову важливість ухвалення у якості закону проекту Концепції державно-конфесійних відносин в Україні, розробленою Центром ім. Разумкова спільно з представниками конфесій. Останній раз Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій наголошувала на цьому у своєму зверненні до Прем’єр-міністра України від 13 липня цього року. 

Крім цього, як заявляли представники духовенства, наявні несприятливі політичні обставини у Верховній Раді, які загострюються з наближенням президентських виборів, свідчать про недоцільність подання у найближчий час до парламенту нової редакції даного Закону з метою недопущення поспішного розгляду цього документу без належного доопрацювання та громадського обговорення.

 
 
Інститут релігійної свободи, м.Київ 
www.irs.in.ua  

За матеріалами: портал Верховної Ради

Переглядів: 708 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0

Форма входу

Пошук

Календар

«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми