Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2011 » Червень » 14 » Митрополит Агафангел боїться втрати домінантності РПЦ В Україні
Митрополит Агафангел боїться втрати домінантності РПЦ В Україні
17:37

Митрополит Агафангел боїться втрати домінантності РПЦ В Україні

Факти, які наводяться у публікації, що розміщена на "Українській правді" під назвою "Одеський митрополит: Львів - це Чечня" від 7 червня 2011 року вражають своєю цинічністю та нахабством. Про свою зустріч з Одеським митрополитом УПЦ МП Агафангелом розповів головний редактор "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов.
Основні тези, висловлені митрополитом у розмові з російським журналістом, вкотре підтверджують, що УПЦ МП використовується як інстумент впливу сусідньої держави на українське суспільство.
Митрополит Агафангел, будучи лідером проросійського крила в УПЦ МП повністю відкидає ідею української автокефальної церкви. За словами митрополита, навіть якщо автокефалію українській церкві надасть Собор РПЦ, він не визнає її. Цими висловлюваннями він вкотре доводить, що риторика про "канонічність", "благодатність", "монаший послух" – не більше ніж засоби для задоволення імперських амбіцій російського православ'я. А популяризована патріархом Кирилом ідея "Русского мира" – не більше ніж відчайдушне намагання зберегти панування Москви над Україною, хоча б в духовній сфері.
Більше того, крім духовної сфери, РПЦ відкрито намагається впливати на українську політику. Член Синоду РПЦ митрополит Агафангел очолив список Партії регіонів до Одеської обласної ради і став депутатом, настоятель Києво-Печерської Лаври Павло (Лебедь) є депутатом Київської міської ради від Партії регіонів. Своїх симпатій до провладної партії не приховують і багато інших ієрархів УПЦ МП, що було особливо помітно під час виборчих кампаній. Більше того, митрополит Агафангел роздає благословення лише тим, хто голосував за Партію регіонів і погрожує прокляттям тим, хто голосував за проукраїнських кандидатів.
Хамство деяких представників УПЦ МП давно вже перейшло всі рубікони. Натхненні наближеністю до влади, відчуттям вседозволеності та заручившись підтримкою чиновників, вони не гребують методами аби дискредитувати та знищити неугодні конфесії. Своєю непримиренною позицією до УПЦ КП та УГКЦ вирізняється і вірний учень митрополита Агафангела єпископ Сумський і Охтирський УПЦ МП Євлогій. Замість бдіння про душі віруючих, з Спасо-Преображенського кафердального собору в м. Суми лунають проповіді про "неканонічність" УПЦ КП та розповсюджуться облудні листівки. Можна було б припустити, що єпископ Євлогій дійсно глибоко занепокоєний тим, що частина українських православних, як він вважає, "неканонічні". Але вони "неканонічні", тому що їх не визнає патріарх Кирил.
Та швидше за все устами таких церковних діячів як митрополит Одеський Агафангел, єпископ Сумський і Охтирський Євлогій говорить простий страх за поступову втрату церковної домінантності УПЦ МП (читай РПЦ) в Україні. Люди починають розбиратися до якої Церкви вони ідуть. Допомогли це усвідомити й часті візити патріарха РПЦ Кирила, який своїми заполітизованими проповідями про "Русский мир" багатьом відкрив очі, що Українська Православна Церква (УПЦ МП) це невід'ємна частина РПЦ. Ігнорування Московським патріархом предстоятеля УПЦ МП митрополита Володимира (Сабодана) теж спровокувало хвилю нерозуміння з боку віруючих.
Безперечно, і таку риторику, і такі дії розсудить Бог і люди. А сьогодні крок за кроком Україна наближається до Єдиної Помісної Церкви, в якій не буде місця тим, хто не боячись Бога грає на вірі українського народу.
Сергій Бутенко

Переглядів: 468 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми