Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2011 » Червень » 14 » Молебень за Багатостраждального Петра Калнишевського
Молебень за Багатостраждального Петра Калнишевського
17:39

Молебень за Багатостраждального Петра Калнишевського

11 червня 2011 року у с.Пустовійтівка Роменського району відбулися заходи з нагоди 320-ї річниці від дня народження останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського.
У відновленій Троїцькій церкві, що була побудована у 1773 року за кошти кошового отамана, відбувся молебень за Багатостраждального Петра Калнишевського, котрий відслужили єпископ Богуславський, вікарій Київської єпархії Євстратій та єпископ Сумський і Охтирський Мефодій. Архієреям співслужили настоятель храму ієрей Анатолій Рудько та духовенство Сумської єпархії.
Серед великої кількості віруючих вшанувати великого українця прибули і високі гості: Президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко, народні депутати України Петро Ющенко та Лілія Григорович, гетьман Українського козацтва Микола Пантелюк та інші.
Перед початком служби Віктор Ющенко передав для храму старовинну Плащаницю. "Ця церква є символом України, вона відродилася з пеплу. Багато небайдужих українців по частинкам відновлювали її. Хай ця древня Плащаниця доповнить убранство цієї святині"- сказав Президент. Єпископ Мефодій подякував Віктору Ющенку: "Вікторе Андрійовичу, ми уклінно вдячні Вам за Вашу невтомну працю задля утвердження Помісної Української Церкви та Української держави".
Під час молебну в Троїцькій церкві, владика Євстратій освятив хоругву із зображенням Покрови Пресвятої Богородиці. Після служби відбувся хресний хід до пам’ятника Петру Калнишевському.
Звертаючись до вірян, Преосвященний Євстратій передав всім благословення Святійшого Патріарха Філарета. "Ми прославляємо видатних людей не для них. Вони вже й так мають найвищу славу від Бога у царстві небесному. Ми славимо їх для себе, аби брати з них приклад ревного служіння Господу та рідній землі" – наголосив владика.


Фоторепортаж...
























Переглядів: 584 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми