Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Правоохоронці розслідують діяльність «пастирів»
Правоохоронці розслідують діяльність «пастирів»
09:28


28 жовтня 2009 р. міліція офіційно висунула обвинувачення пастору церкви «Посольство Боже» Сандею Аделаджі в причетності до організації заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом. Про це повідомив представник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві – інформують «Українські новини»,

За його словами, звинувачення Аделаджі висунуто в скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 (шахрайство, здійснене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. Поки що Сандей Аделажда перебуває на 2 підписках про невиїзд. Попередньо міліція допитала пастора за підозрою в заволодінні грошима шахрайським шляхом фірми — ПП «Грант».

МВС також розслідує кримінальну справу про шахрайство фінансової групи King’s Capital та має в своєму розпорядженні відеоматеріали, що підтверджують причетність пастора церкви «Посольство Боже» Аделаджі до махінацій King’s Capital. Сам Сандей Аделаджа вважає розслідування МВС щодо його причетності до махінацій фінансової групи King’s Capital виконанням політичного замовлення.

Якщо ім’я Сайндея Аделаджі у контексті кримінальної справи за фактами шахрайства звучить давно, то герой іншого розслідування правоохоронців - Олег Кулик, або, як він сам себе називає – «патріарх Мойсей», став фігурантом кримінальної хроніки лише цього місяця. До міліції надійшли заяви від жінок, які скаржаться на дії самозваного «патріарха Мойсея» - Олега Кулика, що кілька останніх років видає себе за керівника «Української Автокефальної Соборноправної Православної Церкви – Канонічної». Потерпілі обвинувачують пана Кулика у примушуванні до статевих відносин – нібито від нього жінки повинні були народжувати «божих дітей». В міліції також повідомили, що серед жертв Мойсея можуть бути і неповнолітні.

У приміщенні агентства УНІАН 28 жовтня 2009 р. відбулася прес-конференція постраждалих колишніх парафіян «Мойсея».

«Я думала, що відвідувала справжню канонічну православну церкву», – поділилася враженнями колишня прихожанка Неля Кошель. За її свідченнями, керівник релігійної громади поводив молитви із елементами медитаційних практик, вимагав тотального послуху (потрібне було його благословення на всі дрібні побутові речі) та сексуально домагався.

Присутня на прес-конференції Олена Нестеренко поділилася змістом розмов, що відбувалися між нею та «патріархом Мойсеєм». «Він мені сказав, що Марія зачала Ісуса від священика, тому я теж повинна зачати дитину священика – від нього, – розповіла вона. – Якщо я буду відмовлятися, він сказав, то накличу на себе прокляття і ніколи не зможу народити здорову дитину і не матиму сім’ї».

Підтвердила її слова ще одна колишня парафіянка «Мойсея» Людмила Гулевата. «Моїй сімнадцятирічній донці він сказав наступне: ти мусиш зачати дитину від мене, а потім жити з ким завгодно», – ділиться матір. Також з певного моменту в сім’ї почали псуватися стосунки між дітьми і нею. «Як я потім дізналася від своїх дітей, «патріарх» казав їм: ваші батьки – вороги», – розповіла Л. Гулевата. З часом почала застосовуватися практика, коли діти лишалися ночувати «у церкві» і по декілька днів не були вдома.

Міліція Голосіївського району днями затримала Олега Кулика. «Коли правоохоронці навели довідки, виявилось, що храм, в якому «патріарх Мойсей» проводить служби, – на вул. Садовій (Осокорки) – справжнісінький самобуд», – заявив начальник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук

Зараз зареєстровано шість заяв потерпілих жінок. Проти пана Кулика порушено кримінальну справу за ст. 181 ч. 1 КК «Посягання на здоров’я людей під приводом проповідування релігійних учень». Якщо все підтвердиться, то «патріархові» може загрожувати до 3 років в’язниці.

За матеріалами РІСУ

 

 

Джерело: RISU.

Переглядів: 654 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми