Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2009 » Грудень » 10 » Секуляризм наступає
Секуляризм наступає
21:13
Секуляризм наступає


Напередодні святкування Різдва американський журнал TIME традиційно підводить підсумки, називаючи найяскравіші імена і події минулого року – як позитивні, так  і негативні. Серед таких подій на першому місці у категорії «Релігійні події» було названо розповсюдження у Європі секулярних тенденцій. «Секуляризм напружує свої м’язи по всьому континенту» - такий висновок робить видання, перелічуючи пов’язані з релігією суспільні події, які сталися протягом 2009 року в Європі.

На першому місці серед них – рішення Європейського суду з прав людини у Страсбурзі, який зобов’язав зняти зі стін у школах Італії розп’яття. На думку суду традиція у італійських школах вішати на стінах розп’яття порушує права нехристиян та невіруючих. Це рішення викликало хвилю обурення як в Італії, так і в інших країнах. Уряд вирішив оскаржити його, а вулицями Риму до Ватикану пройшла багатотисячна демонстрація на захист розп’ять у школах, до учасників якої зі словами підтримки звернувся папа Бенедикт XVI.

У ряді подій, які підкреслили посилення секуляризму в Європі, TIME називає також випадки вигнання жінок у ісламських купальних костюмах з громадських басейнів, заборону жінкам публічно носити хіджаби і референдум у Швейцарії, за результатами якого накладено заборону на будівництво мінаретів біля мечетей.

Думку видання підтверджують і наведені ним дані соціологічного опитування, проведеного агенцією Gallup. Дві третини респондентів у Великобританії та Франції відповіли, що «релігія для них не важлива».

 

 

Джерело: TIME.

Переглядів: 573 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми