Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Грудень » 1 » Свято в гімназії
Свято в гімназії
18:21
Свято в гімназії

Одним з найважливіших завдань сучасного виховання є формування патріотизму в серцях юного покоління – майбутнього нашої України. Цьому приділяють увагу і батьки, і школа, і позашкільні установи, адже від їхньої спільної роботи залежить, якою буде держава.

Сумська гімназія №1 – це перший в області україномовний навчальний заклад нового типу, яким ось уже друге десятиліття поспіль керує Заслужений працівник освіти України Бондарєва Катерина Іванівна, гартує майбутню українську еліту, виховуючи в учнів найважливіші якості справжнього громадянина України.

Педагоги гімназії – це фахівці високого рівня наукової та методичної підготовки, у їхній роботі вдало поєднуються досвід і молодість, дбайливо використовуються надбання кожної особистості, панує дух творчості й прагнення до нового, сучасного. Щороку до найпрестижніших навчальних закладів, серед яких Києво-Могилянська академія, Національний університет імені Т.Г.Шевченка, Національна юридична академія України ім. Ярослава Мудрого, Українська академія банківської справи, Харківський національний університет ім. Каразіна, Київський національний економічний університет та інші ВИШі України, Росії, Чехії, Польщі, Німеччини, вступають випускники Сумської гімназії №1. Чимало колишніх гімназистів стали кандидатами й докторами наук у різних галузях, висококваліфікованими фахівцями в медицині, педагогіці, юриспруденції, техніці, політиці, астрофізиці, комп’ютерних та нанотехнологіях, але найвищим досягненням своєї роботи педагоги гімназії вважають високий рівень сформованості в кожної дитини високих моральних якостей, любові й поваги до людини в найвищому розумінні цього поняття, готовності до самореалізації в умовах сучасного суспільства.

Навчально-виховні завдання сучасної гімназійної освіти реалізуються в системі виховання на уроках та в позакласній роботі. Зокрема, 8-13 листопада в гімназії відбулися заходи за програмою тижня української писемності та мови та тижня козацької слави.

Учителі української мови і літератури провели для учнів середніх і старших класів конкурс знавців української мови, вікторину «Я вивчаю українську», свято «Материнська рідна мова», учні-старшокласники взяли участь у науковій конференції «Етапи становлення української писемності».

Традиційним у гімназії є посвячення учнів-п’ятикласників у козачата, а старших гімназистів – у джури. До гімназії завітало багато шанованих гостей, які взяли участь у заході. Це представники Сумського обласного осередку Українського Козацтва: генерал-хорунжий Магілін В’ячеслав Олександрович, крайовий отаман, генерал-отаман Кобозєв Микола Михайлович, крайовий писар полковник Азаренков Віктор Миколайович. Вони звернулись до учнів зі словами про традиції козацтва, розповіли про закони лицарства, взаємодопомоги, вірного служіння своєму народу й Україні, постійну духовну та матеріальну підтримку козацтвом православної християнської віри.

За козацьким звичаєм, кожен учень, приймаючи присягу, цілував шаблю та прапор Сумського полку, а також одержав благословення від протоієрея Івана Чекалюка. У своєму зверненні до юних козачат отець Іван закликав свято берегти лицарську честь, цінувати побратимство, гартувати себе фізично й духовно, завжди слідувати ідеалам кращих синів українського народу – отаманів, гетьманів, членів козацького товариства Сагайдачного Кривоноса, Залізняка, інших славних оборонців віри, державності, свободи.

Цікавими й змістовними були «Козацькі забави», де гімназисти мали змогу продемонструвати вправність, кмітливість, уміння працювати командою й боротися за перемогу. Учнівські колективи взяли активну участь у конкурсі стіннівок, присвячених тижню козацької слави. Газети відзначалися змістовністю, естетичним оформленням матеріалів, різноманітністю обраних тем. Було продемонстровано розуміння учнями своєї причетності до справ громадської організації «Молода Січ», якою опікується диякон Карпенко Микола Пилипович, учитель історії, директор музею засновника міста Суми полковника Герасима Кондратьєва.

Немає сумніву, що зерна патріотизму та козацького лицарства, щедро засіяні в душі юних українців Сумщини, зійдуть паростками любові до Вітчизни, бажанням прислужитися їй своїми добрими справами в майбутньому.

Поінформували:
Заступник директора Сумської гімназії №1
Пчеляна Лариса Василівна та
Протоієрей Іоан Чекалюк












        Джерело:  Прес-центр Сумської єпархії
Переглядів: 741 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми