Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2009 » Жовтень » 31 » «З духовної єдності починається держава та нація»
«З духовної єдності починається держава та нація»
09:26
«З духовної єдності починається держава та нація»


Президент України Віктор Ющенко вітає початок процесу діалогу щодо подолання розділення українського православ’я. «Я надзвичайно задоволений початком конструктивного діалогу з подолання розділення українського православ’я», – сказав Глава держави 28 жовтня 2009 р. на засіданні Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій.

Президент висловив переконання, що досягнення духовної єдності у православ’ї фактично означає подання сигналу для суспільства щодо його консолідації. «Духовна незалежність – предтеча незалежності державної та політичної... З духовної єдності починається держава та нація», – переконаний Віктор Ющенко.

Президент наголосив, що надзвичайно цінує започаткований діалог. «Розуміючи, що його мета – формування єдиної Помісної Церкви, я звертаюся, перш за все, до керівництва нашого православ’я зробити все, щоб цей діалог був повноцінним, відкритим, щирим, конструктивним, щоб він демонстрував взаємну повагу», – сказав Віктор Ющенко.

Глава держави назвав церковних лідерів, які сіли за стіл переговорів «героями України», які взяли на себе відповідальність за унікально важливий суспільний процес церковного порозуміння.

Відзначаючи виняткову значущість церковного консолідуючого процесу, Президент визнав, що йдеться про непросту дорогу, яку ми, безумовно, повинні пройти успішно. «Я маю намір звернутися до української громади, і зроблю це найближчим часом, щоб вона усіляко підтримала цей процес», – сказав Віктор Ющенко.

На переконання Глави держави, суспільство, зі свого боку, має бути глибоко поінформованим про хід переговорів, а Церкви – їх учасники – відчувати підтримку пастви та її зацікавленість у конструктивному діалозі.

Звертаючись до представників інших Церков та релігійних організацій, Віктор Ющенко закликав їх не бути байдужими до цього процесу, наголосивши, що йдеться не про проблему трьох – чотирьох православних конфесій, а про «велику духовну проблему українського суспільства».


 

 
Джерело:Прес-служба Президента України.

Переглядів: 599 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми