Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2011 » Лютий » 20 » З приводу листа громадських організацій Сумщини до Президента України.
З приводу листа громадських організацій Сумщини до Президента України.
13:26

Сумське єпархіальне управління 5 лютого 2011 року розглянуло на своєму засіданні лист, який написали громадські організації Сумщини Президенту України на підтримку заяви Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета від 30 грудня 2010 року про план знищення Київського Патріархату. Єпархіальне управління вдячне за турботу громадських організацій та тісну співпрацю з Церквою. Одночасно, єпископ Мефодій, при обговоренні даного питання з відповідними держслужбовцями погодився, що ситуація міжконфесійних відносин на Сумщині сьогодні не є критичною. Так за 2010 рік Сумська єпархія збільшилась на п’ять новозбудованих храмів та соборів, на десять священнослужителів, закладені наріжні камені під будівництво нових храмів та ін...

Нажаль, певні недоречності все ж таки існують. Так в області не повністю виконуються Укази попередніх Президентів України № 279/2002 «Про невідкладні заходи щодо остаточного подолання негативних наслідків тоталітарної політики колишнього Союзу РСР стосовно релігії та відновлення порушених прав церков і релігійних організацій», №125/1992 «Про заходи щодо повернення релігійним організаціям культового майна», №53/94-рп від 22 червня 1994 року «Про повернення релігійним організаціям культового майна».

А саме:
У м. Глухів майже за десять років звертань про передачу храмів не тільки не передано було жодного храму місцевим релігійним громадам Української Православної Церкви Київського Патріархату, але навіть не повернуто згорівшу будівлю храму Трьох Святителів по вул. Артема 2, яка псує своїми обгорівшими стінами архітектурний вид міста. Також не виділено і жодної земельної ділянки під будівництво храму, не дивлячись на багатолітню тяжбу з мерією цього міста.

Така ж картина спостерігається у м. Охтирка, м. Тростянець (де збудований за державний кошт храм не використовується за призначенням взагалі, а релігійна громада Української Православної Церкви Київського Патріархату не має де проводити богослужіння). В м. Ромни Свято-Духівський храм, який збудували козаки, до цього часу не використовується та руйнується, а релігійна громада Української Православної Церкви Київського Патріархату змушена молитися в пристосованих приміщеннях. Також багато інших прикладів можна навести з цього приводу.

Віруючі Сумщини Української Православної Церкви Київського Патріархату й надалі тісно співпрацюватимуть з громадськими організаціями, адже події, які пов’язані з рейдерськими захопленнями храмів в селах Юнаківка та Кияниця, Сумського району, підбурювання та проведення агітації серед населення с. Грунівка Краснопільського району, спроба захвату храму святителя Миколая м. Конотоп та постійні статті образливого характеру в сумській газеті «Ваш шанс» в сторону Київського Патріархату хоч і не є безперервними, але насторожують суспільство та спонукають віруючих звертатися про захист як до громадських організацій так і до державних чинників, і навіть до Президента України, як гаранта Конституції, з метою недопущення в області значних протистоянь на релігійному грунті.

Джерело: Прес-центр Сумської єпархії


Переглядів: 492 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми