Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2011 » Липень » 30 » Свято Хрещення Руси-України
Свято Хрещення Руси-України
14:59

Свято Хрещення Руси-України

27-28 липня 2011 р. в Києві відбулися загальноцерковні урочистості та богослужіння, присвячені дню Хрещення Руси-України та пам’яті рівноапостольного князя Володимира Хрестителя. Богослужіння очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні близько 40-а архієреїв та представників духовенства з усіх єпархій Київського Патріархату.

27 липня у Володимирському патріаршому кафедральному соборі столиці відбулося Всенічне бдіння, а 28 липня – урочиста Божественна літургія. Після читання Євангелія Святійший Патріарх виголосив проповідь про шанування святого рівноапостольного князя Володимира.

Після завершення Божественної літургії від Володимирського собору в напрямку до пам’ятника князю Володимиру вирушив велелюдний Хресний хід.
Довжина Хресного ходу від голови до кінця колони склала понад кілометр (коли початок ходу був на Софіївській площі, його завершення було на розі вул. Володимирської та бульвару Шевченка), а загальна тривалість шляху – близько 2,5 кілометрів. Незважаючи на спекотну погоду та поважний вік – 82,5 роки – Предстоятель, Святійший Патріарх Філарет не тільки звершив понад двогодинну Божественну літургію, але й пройшов весь шлях ходу та очолив два молебні – на площі перед Святою Софією з нагоди відзначення цього року 1000-ліття її закладання, та біля пам’ятника князю Володимиру.

Після молебню до Пресвятої Богородиці, завершеного на Софійській площі, Предстоятель звернувся до присутніх з коротким словом, в якому відзначив, що це місце є священним для всіх українців і для всіх православних християн, бо собор Святої Софії і в княжі, в козацькі часи, і в новітній історії був місцем історичних подій. Святійший Владика закликав на всіх Боже благословення, після чого Хресний хід вирушив далі – повз Михайлівський Золотоверхий монастир до пам’ятника рівноапостольному князю Володимиру.

Тут на сходах перед постаментом пам’ятника князю-хрестителю був звершений молебень, під час якого молитовно прославлялися святий рівноапостольний князь Володимир, свята рівноапостольна княгиня Ольга і святий благовірний князь Ярослав Мудрий та всі святі землі української.

Після завершення молебню Патріарх Філарет звернувся до присутніх зі словом повчання. Він нагадав, що хрещення навернуло наш народ від неправди до правди і що наша держава в княжі часи була сильною, бо на чолі неї стояли святі – княгиня Ольга, князь Володимир, князь Ярослав Мудрий.

Патріарх також наголосив на необхідності об’єднання православ’я в Україні.

Богослужіння завершилося многоліттям Патріарху, ієрархам, Україні, її владі та війську, і всім православним християнам. Після чого Предстоятель окропив віруючих святою водою, а потім дав відповіді на питання журналістів. Святкове богослужіння завершилося після 14 години, тобто тривало загалом понад 4,5 години.

Загальноцерковне торжество ще раз засвідчило духовну силу Київського Патріархату, стало втіхою та підтримкою численним священикам і мирянам з різних куточків України, які змогли побачити велич Церкви, до якої належать, та відчути причетність до важливої духовної справи творення єдиної Помісної Православної Української Церкви.

Зі святом Хрещення Київської Руси!


Детальніше читайте на офіційному веб-сайті УПЦ Київського Патріархату www.cerkva.info













































Переглядів: 623 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми