Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2009 » Жовтень » 22 » Відбулося чергове засідання Священного Синоду
Відбулося чергове засідання Священного Синоду
10:09
Відбулося чергове засідання Священного Синоду


21 жовтня 2009 р. у Києві під головуванням Святійшого Патріарха Філарета відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Священний Синод прийняв кілька важливих кадрових рішень.

Зокрема, на пропозицію Предстоятеля Синод ухвалив виділити зі складу Київської єпархії окрему Переяслав-Хмельницьку єпархію, до якої включено лівобережні райони Київської області. Керуючим єпархією призначений митрополит Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Димитрій, який також обраний постійним членом Священного Синоду. Останнє рішення має бути затверджене Архієрейським Собором.

Керуючому справами Київської патріархії, наміснику Свято-Михайлівського Видубицького монастиря столиці архімандриту Епіфанію (Думенку) визначено бути єпископом Вишгородським, вікарієм Київської єпархії.

Єпископ Луганський і Старобільскій Всеволод призначений єпископом Славянським, вікарієм Донецької єпархії. На Луганську кафедру Синод обрав ієромонаха Тихона (Петранюка), насельника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва.

На прохання митрополита Дніпропетровського і Криворізького Адріана та враховуючи те, що владика є також керуючим Богородською єпархією в Російській Федерації, Священний Синод прийняв рішення утворити окрему Криворізьку єпархію, виділивши її зі складу Дніпропетровської. Митрополиту Адріану визначено бути керуючим Криворізькою єпархією з титулом «Криворізький і Нікопольський». Єпископом Дніпропетровським і Павлоградським обраний насельник Свято-Михайлівського Видубицького монастиря столиці ієромонах Симеон (Зінкевич).

 
Священний Синод заслухав доповідь митрополита Переяслав-Хмельницького Димитрія, голови робочої групи, на яку покладено відповідальність за підготовку діалогу з Українською Православною Церквою (Московського Патріархату), про діяльність робочої групи. Синод схвально оцінив роботу групи та благословив продовжувати розпочату підготовку до діалогу з УПЦ (МП), а прийняття належних рішень координувати з робочою групою від УПЦ (МП) через робочу групу УПЦ Київського Патріархату. За дорученням Синоду Святійший Патріарх Філарет звернеться з приводу початку підготовки до діалогу до всеукраїнської пастви та братів і сестер з УПЦ (МП) .
 
 
Синод заслухав доповідь митрополита Рівненського і Острозького Євсевія про наклепницьку діяльність у єпархії групи духовенства і мирян на чолі із забороненим у священнослужінні Юрієм Велігурським. На підставі рішень Єпархіальної ради та відповідного звернення митрополита Євсевія і духовенства Рівненської єпархії, враховуючи нерозкаянність учасників згаданої групи та продовження ними антицерковної діяльності, Синод ухвалив виключити священика Ю. Велігурського, диякона В. Поровчука та мирян Б. Лимаря, Т. Рябчевського і С. Одарченка зі складу УПЦ Київського Патріархату.

Синод заслухав пояснення єпископа Коломийського і Косівського Іоанна щодо його перебування у повному облаченні на літургії, яка звершувалася єпископом Греко-Католицької Церкви. Єпископ Іоанн визнав, що він вчинив неправильно. Більш докладно розгляд цього питання буде висвітлений в окремому інформаційному повідомленні.

Також Синод благословив місцеве шанування в Херсонській єпархії блаженної Домнікії Таврійської.

Журнали засідання Священного Синоду будуть опубліковані згодом.

 

 

Джерело: Прес-центр Київської Патріархії.

Переглядів: 649 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми