Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2009 » Вересень » 02

 Сьогодні духовенство Храму Покрови Пресвятої Богородиці відвідали і освятили Шосткінський міський пологовий будинок. 10 вересня плануеться провести в пологовому будинку молебень за народжуючих матерів і їх дітей. Нагадуемо, що священики Свято-Покровсько Храму (вул. Островського, 1) проводять безкоштовні освячення державних підприємств і установ м. Шостка. Звертайтесь, ми завжди раді Вам допомогти.

іерей Олександр Підгорний

Переглядів: 733 | Додав: Admin | Дата: 02.09.2009

  1 вересня, священики Свято-Покровського Храму відвідали Шосткінську середню загальноосвітню школу №9 та школу-інтернат, де вчаться діти-сироти, а також діти з малозабезпечених сімей. Директор школи №9 Федорченко Олександр Павлович і школи-інтерната Захарчеко Валерій Михайлович ласкаво запросили духовенство благословити дітей на навчання. Священики помолились за дітей, прочитавши молебень, провели розмову з дітьми, та з їх батьками. Загалом , зустріччю залишились задоволені усі. Дуже гарно, що ці зустрічі молоді з Православною Церквою стають традицією, бо всім відомо, що тільки духовно багата нація має світле історичне майбутнє. Часи змінюються, і з ними змінюється ставлення українців до своїх вікових традицій, все більше людей приходить до Церкви і все менше стає людей з атеїстичними переконаннями. І хоч століттями, різні сили намагались стерти свідомість нації, все рівно, як потоптана пшениця після дощу, духовність і само іденти ... Читати далі »

Переглядів: 643 | Додав: Admin | Дата: 02.09.2009

Нещодавно авторитетний журнал „Кореспондент” назвав предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату, Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета (Денисенка) найвпливовішим релігійним діячем і визначив йому 30 місце у сотні найбільш впливових людей України (предстоятель УПЦ МП, митрополит Володимир (Сабодан) опинився на 32, а глава УГКЦ, кардинал Любомир Гузар на 54 місці). Хто б що не говорив, але вже протягом майже півсторіччя вплив Патріарха Філарета на життя Православ’я у Східній і Центральній Європі є непересічним. Він довгий час був одним із керівників Московської патріархії і навіть свого часу посів посаду місцеблюстителя патріаршого престолу у „білокам’яній”. Мало хто навіть у середовищі Російської православної церкви знає, що Патріарх Філарет є святителем для нинішнього Московського патріарха Кирила – 14 березня 1976 року він разом із іншими архієреями РПЦ рукополагав ... Читати далі »
Переглядів: 912 | Додав: Admin | Дата: 02.09.2009 | Коментарі (0)

Невеличке мальовниче село розташоване неподалік траси Суми-Ромни так і кличе до себе своєю пишнотою і красотою зелені. Манять до себе віковічні скіфські кургани, яких тут так багато, це манить до себе давня історія нашого краю. І сьогодні невеличке село, яке колись давно, можна сказати майже одну тисячу років тому, було велелюдним містом, бо через нього приходив торговельний шлях. Місто Костянтинів не раз згадується в Літописі Руси, також і в «Слові о полку Ігоревім». 

Село має велику історію, яка пов’язана і з нашим Українським козацтвом. Тут перебував наш славний гетьман Іван Виговський, скликаючи козачі ради. Тут і був духовності осередок – Чоловічий Свято-Успенський монастир, збудований коштом нашого славного Гетьмана Івана Мазепи. А як відомо на Русі, а потім і в Українській державі монастирі завжди були осередками духовності, центрами книгодрукування та виховання молоді ... Читати далі »
Переглядів: 1111 | Додав: Admin | Дата: 02.09.2009


Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми