Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2010 » Липень » 20
Священики Українской Православної Церкви Київського Патриархату провели прес-конференцію присвячену Дню хрещення Руси-України та обговорили деякі питання сучасного православ"я. Більш за все людей цікавило питання про об"єднання Церков та створення єдиної Помісної Української Православної Церкви

Зустрічь з журналістами та віруючими провели  священники Олександр та Володимир шосткінских храмів і благочинний Ямпільського району  отець Сергій.




В той же день Шостку відвідав з Архипастирським візитом преосвященнійший  Мефодій ... Читати далі »
Переглядів: 571 | Додав: Admin | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

Вівторок, 20 липня 2010, 10:33 Наприкінці першого тисячоліття від Різдва Христового на святих київських пагорбах сталося подія, що впродовж віків є чи не найважливішою у становленні нашої держави, нашої культури, самого існування українського народу. Тоді наш князь Володимир Великий прийняв хрещення й проголосив християнство державною релігією Київської Русі. Новий час несе з собою нові виклики. Один з них – створення Української Помісної церкви, яка стане важливим чинником незалежності України.

Московський гість
УТ: Ваша Святосте, візити Московського Патріарха Кирила до України частішають, до того ж вони скидаються скоріш на політичні акції, ніж на відвідини пастирем своєї пастви...

- Н ... Читати далі »
Переглядів: 556 | Додав: Admin | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

12 липня на свято Славних і Псехвальних Первоверховних Апостолів Петра і Павла Преосвященнійший Мефодій, єпископ Сумський і Охтирський відвідав Петро-Павлівську парафію м. Ромни, настоятель ієрей Ігор Мурий. Зустріли владику прихожани храму та настоятель, разом з духовенством Роменського району.

Була відслужена Божественна літургія за участю духовенства Свято-Воскресенського кафедрального собору м. Суми та Роменського благочиння. Після літургії відбувся хресний хід до будівництва Петро-Павлівського храму. Біля стін храму був відслужений молебень. На молебні були присутні Голова Роменської Райдержадміністрації Сєрік Віктор Петрович, мер міста Помаран Павло Іванович та меценати. Опісля Преосвященнійший звернувся до людей з вітальним словом в якому привітав людей та керівництво району та міста і подякував меценатам за жертовний вклад у розбудові храмів на Роменщині.

По дорозі додому владика разом з духовенством відвідав будівниц ... Читати далі »
Переглядів: 580 | Додав: Admin | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

9 липня в м. Конотопі відбулись святкові заходи з приводу відзначення 351 річниці Конотопської битви. Від Сумської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату на святкуваннях був присутній заступник Конотопського благочинного протоієрей Павло Кузь разом з духовенством Конотопського району. В соборі Різдва Пресвятої Богородиці м. Конотоп був відслужений святковий молебень, потім усі переїхали на поле битви в с. Шаповалівка, Конотопського району і там біля каплиці духовенством була відслужена поминальна панахида та поминальна литія на полі битви і братської могили.
Нагадаємо, що собор Різдва Пресвятої Богородиці м. Конотоп був побудований і освячений минулого року до дня 350 річниці Конотопської битви. На сьогодні в цьому храмі завершилися роботи по штукатурці в середині храму та йде підготовка стін до розпису. Також виготовляється величний іконостас для цього собору.
Переглядів: 651 | Додав: Admin | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

Старанням керівника недільної школи Свято-Воскресенського кафедрального собору м. Суми протодиякона Ігоря Кліменкова та при підтримці єпархіального управління та меценатів відбувається головний виїзний літній православний табір «СОБОР» недільних шкіл області.
Керівник табору – протодиякон Ігор Кліменков
Помічник керівника – Данилов Юрій Іванович.
Відповідальний за дисципліну та виховання – педагог диякон Миколай Карпенко.
Відповідальний за культурні заходи – диякон Михаїл Самотой.
Розмістився табір в мальовничому місці на березі р. Псел, недалеко від руїн Могрицького монастиря, який був знищений Петром I біля крейдових гір.
Приємно відзначити, що в цьому році більшість благочинних області організували літній відпочинок дітей з недільних шкіл.

        Джерело:  Прес-центр Су ... Читати далі »
Переглядів: 528 | Додав: Admin | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

Завдяки плідній роботі благочинного Велико-Писарівського району ієрея Андрія Бринчака було відкрито дві парафії. На одній із парафій виділено місце під будівництво храму, а на іншій виділено пристосоване приміщення для богослужіння. На сьогодні повним ходом йде підготовка до освячення місця під храм та освячення пристосованого приміщення для богослужінь. Освячення відбудуться найближчим часом, про що на нашому сайті буде повідомлено.
За активну пастирську працю на Велико-Писарівському благочинні, ієрея Андрія Бринчака позачергово нагороджено набедреником та камилавкою.
Переглядів: 561 | Додав: Admin | Дата: 20.07.2010

Преосвященнійший Мефодій, єпископ Сумський і Охтирський з робочим візитом відвідав Свято-Миколаївську парафію. Було обговорено ряд важливих питань по підготовці храму і духовного центру до освячення та прийому Святійшого Патріарха Київського і Всієї Руси-України Філарета. Владика відзначив професіоналізм будівничих та архітекторів за їх клопітку та віддану працю. Подякував меценатам та будівничим за роботу.
Переглядів: 474 | Додав: Admin | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

26 червня в день Мц. Акилини (293). Свт. Трифилiя, єп. Левкусiї Кіпрської (бл. 370) Преосвященнійший Мефодій, єпископ Сумський і Охтирський відвідав Свято-Успенську парафію м. Ворожба, Білопільського району. Була відслужена Божественна літургія за участю духовенства єпархії та Білопільського благочиння в новозбудованому сільському храмі. І хоча в храмі ще не завершено всі роботи, але бажання людей помолитися в новозбудованому храмі та причаститися Святих Таїн Христових привело їх до святині. Після Літургії Преосвященнійший звернувся до людей з вітальним словом та нагородив найбільш активніших прихожан за будівництво храму єпархіальними відзнаками. В цьому храмі була відслужена перша Божественна літургія і надалі постійно буде звершуватись богослужіння.

Жителі села подякували владиці за його пастирські настанови, та попросили Божого благословення та молитов за їхнє село.

Одночасно було обговорено питання початку будівництва Свя ... Читати далі »
Переглядів: 565 | Додав: Admin | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)


Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми