Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2011 » Липень » 24

Триває літній православний дитячий табір «Собор-2011»

З благословення єпископа Сумського і Охтирького Мефодія, вже традиційно, на березі тихого Псла неподалік с.Грунівка Краснопільського району розкинувся літній православний дитячий табір «Собор-2011». Тутешня мальовнича місцевість приваблює своєю окрасою, чарує вишуканістю і неповторністю. Суцільна розкіш квітучого різнотрав'я, невгамовний щебет птахів, ласкаве і ніжне сонце, тиха і зажурлива річка вражають, і мимохідь з душі вириваються слова зачудування і вдячності Творцеві за таку невимовну красу.
Вже кілька років поспіль тут проходить літнє дитяче таборування вихованців недільної школи, я ... Читати далі »

Переглядів: 535 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)

Єпископ Мефодій зустрівся з громадою Різдва Пресвятої Богородиці м.Ромни

12 липня 2011 року в рамках архіпастирського візиту до м.Ромни Преосвященніший Мефодій, єпископ Сумський і Охтирський, на запрошення настоятеля церкви Різдва Пресвятої Богородиці прот. Олександра Лисого відвідав новозбудований храм та зустрівся з місцевою громадою.
Лише в травні 2010 року єпископ Мефодій освятив Хрест та місце під забудову святині, а сьогодні вона вже постала у всій красі.
Розпочалося будівництво минулого року невеликою, але дружньою громадою. Нелегким було будувати церкву, але сьогодні всі милуються Божою домівлею.
О.Олександр сам очолив процес будівництва і закипіла робота. Пр ... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)

Архіпастирський візит до Ромен

12 липня 2011 року, в день, коли Свята Православна Церква вшановує пам`ять славних і всехвальних первоверховних Апостолів Петра і Павла, Преосвященніший Мефодій, єпископ Сумський і Охтирський, на запрошення благочинного Роменського району прот. Ігора Мурого, очолив Божественну літургію у Петропавлівському храмі м.Ромни. Владиці співслужили: настоятель храму прот. Ігор Мурий, старший благочинний Сумської єпархії прот.Богдан Козенко, прот. Свято-Воскресенського собору м.Суми Іван Чекалюк, а також чисельне духовенство Роменського благочиння.
Сьогодні Петропавлівський храм в Ромнах знаходиться у гарно обладнаному пристосованому приміщенні, проте ... Читати далі »

Переглядів: 566 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)

Вшанування 352-ої річниці Конотопської битви

9-10 липня 2011 року у с.Шаповалівка Конотопського району відбулися заходи з нагоди 352-ої річниці перемоги гетьмана Івана Виговського над московським військом.
На місце битви, аби вшанувати полеглих героїв, у ці дні прибули представники духовенства Конотопського благочиння, Українського козацтва, громадських і політичних організацій.
Молебень та поминальну службу біля пам'ятника гетьману Івану Виговському очолив благочинний Конотопського благочиння протоієрей Олександр Перепелиця, якому співслужив заступник Конотопського благочиння Павло Кузь та духовенство.
По завершенню служби священики взяли участь в урочис ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)

Завершується будівництво собору в Недригайлові

12 липня 2011 року Преосвященніший Мефодій, єпископ Сумський і Охтирський відвідав смт.Недригайлів. Владику зустрічали благочинний Недригайлівського району прот. Василь Шевчук, громадський діяч Микола Іванович Звязка та представники місцевої громади.
Владика ознайомився з ходом робіт по будівництву собору Праведного Багатостраждального Петра Калнишевського, який будується у районному центрі.
На сьогодні ця велична святиня є прикрасою селища. У храмі вже завершуються будівельні роботи і найближчим часом планується закінчення внутрішньої обробки з настінним розписом.
Єпископ Мефодій, побажав благочинному о.Василю Божої ... Читати далі »

Переглядів: 556 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)

Святині повернулися… аби навчити вірити

Епоха безбожництва, яка, на щастя, відійшла в минуле, покалічила душі багатьох людей. В атеїстичному суспільстві, де пропагувалося відсутність Бога і душі, можна було, не боячись небесної кари, творити беззаконня - мільйонами гноїти громадян у ГУЛАГу, руйнувати храми, виховувати покоління безбожників.
В результаті людське життя знецінилася, повсякденним стало безкультур'я і тотальна продажність. Це дорога в нікуди, тому всі розсудливі українці давно зрозуміли - терміново потрібно міняти шкалу культурних цінностей. Сьогодні хто чим може допомагає відновити і утвердити знівечену десятиліттями богоборницькою владаю віру в Бога.
Дн ... Читати далі »

Переглядів: 532 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)

27-28 липня 2011 р., в день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Київського Володимира, Українська Церква відзначатиме річницю Хрещення Київської Руси-України.

З цієї нагоди у Володимирському патріаршому кафедральному соборі (бульв. Шевченка, 20), відбудуться урочисті богослужіння.

27 липня з 17.00 — Всенічне бдіння
28 липня з 10.00 — Божественна літургія

Богослужіння очолить Патріарх Київський і і всієї Руси-Украши ФІЛАРЕТ, у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату.

По завершенні літургії (після 12.00)
від Володимирського собору до пам'ятника святому Володимиру
відбудеться ХРЕСНИЙ ХІД

Запрошуємо взяти участь у богослужінні та Хресному ході всіх

- кому не байдужа доля Українського Православ'я,
- хто хоче бачити в Україні єдину Помісну< ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)


Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми