Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2011 » Лютий » 20 » Найбільш дискримінованою релігійною спільнотою у світі залишаються християни – експерт
Найбільш дискримінованою релігійною спільнотою у світі залишаються християни – експерт
13:32
У третині держав світу, де живе 70% населення планети, релігійні свободи громадян брутально порушуються. Йдеться про такі найбільш густонаселені країни, як Китай, Індія, Іран, Пакистан, Індонезія та інші.

Про це заявив президент Української Асоціації релігійної свободи Віктор Єленський на прес-конференції в Укрінформі на тему: «Релігійна свобода в Україні й світі на початку нового десятиліття», повідомляє Інститут релігійної свободи.

Найзліснішими ж порушниками релігійної свободи є уряди Північної Кореї, М'янми, Судану, Еритреї, Туркменистану, Саудівської Аравії, Ірану. Найбільш дискримінованою релігійною спільнотою і далі є християни, зазначалося на прес-конференції.

Щодо країн пострадянського простору, то тут стан релігійної свободи, вибореної на хвилі подолання тоталітаризму, погіршився. "Одразу декілька країн пострадянського простору прийняли закони і нормативні акти, які зменшували релігійну свободу і вивищували одну із церков", – сказав президент УАРС.

Водночас, додав Віктор Єленський, уряди низки країн ЄС – Італії, Португалії, Бельгії, Люксембургу та інших – продовжили практику поширення пільг, які стосувалися традиційних Церков, на нетрадиційні для цих країн конфесії. Так сталося і в Швеції, де лютеранська Церква відмовилася від свого державного статусу. Від державного статусу планує відмовитися і Церква Норвегії.

Президент УАРС зауважив, що великий вплив на стан релігійної свободи впродовж останнього 10-ліття справили протистояння ісламського світу решті населення і хвиля релігійного терору, що розійшлася світом після атаки на ВТЦ у Нью-Йорку і на Пентагон 11 вересня 2001 року.

"Звичайно, не всі терористичні акти впродовж 10-ліття були здійснені мусульманами, але факт, що більшість їх були вчинені в ім'я ісламу і велика їх кількість – до 800 випадків – були актами суїциду, вчиненого в ім'я релігії. Ця тенденція дуже сильно змінила світ, наші уявлення про безпеку і про релігійні свободи, які, здавалося, вже ніхто не може зупинити", – зауважив Віктор Єленський.

Він нагадав: "Західна Європа стала чинити спротив мусульманській присутності, яка впродовж 10-ліття стрімко зростала, зокрема, кількість мечетей тут збільшилась до 9 тисяч. Цей спротив виявився, зокрема, у забороні на носіння у Франції хіджабу і паранджі, у відмові від будівництва мінаретів у Швейцарії та найбільшої мечеті на континенті, яка мала відкритися до Олімпійських ігор 2012 року, – в Англії”.

Насамкінець експерт зазначив: "Упродовж цього десятиліття християнська община світу і мусульманська умма розвивалися приблизно однаковими темпами. За цей час з'явилося ще понад 200 млн християн і 230-240 млн мусульман”.




за матеріалами інформаційного сайту Релігія в Україні

Переглядів: 531 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми