Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Чи потрібно створення єдиної Української Православної Помісної Церкви
Всього відповідей: 97

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2011 » Лютий » 20
Ситуація, що склалася в церковному житті України, починаючи з 1991-92 року, є наслідком реалізації московських державно-церковних планів, вважає голова Інформаційного управління, Секретар Священного Синоду УПЦ КП єпископ Васильківський Євстратій (Зоря). Про це він сказав у інтерв’ю для РІСУ, назвавши при цьому «головним архітектором того розділення Української Церкви, яке ми бачимо сьогодні», Патріарха РПЦ Кирила (Гундяєва).

Водночас владика Євстратій зазначив, що, враховуючи тісний зв’язок між владою і Церквою в Росії, план щодо ліквідації УПЦ КП, відомий з передноворічної заяви Патріарха Філарета, не можна назвати планом лише Московської Патріархії: «Це радше московський чи російський план, який через Московського Патріарха – а, можливо, й іншими каналами – намагаються реалізувати в Україні». Він назвав головним елементом плану те, що Київський Патріархат «втратив підтримку влади», а Московський Патріархат «отримав підтримку влади». Саме на основі ... Читати далі »
Переглядів: 490 | Додав: Admin | Дата: 20.02.2011 | Коментарі (0)

У третині держав світу, де живе 70% населення планети, релігійні свободи громадян брутально порушуються. Йдеться про такі найбільш густонаселені країни, як Китай, Індія, Іран, Пакистан, Індонезія та інші.

Про це заявив президент Української Асоціації релігійної свободи Віктор Єленський на прес-конференції в Укрінформі на тему: «Релігійна свобода в Україні й світі на початку нового десятиліття», повідомляє Інститут релігійної свободи.

Найзліснішими ж порушниками релігійної свободи є уряди Північної Кореї, М'янми, Судану, Еритреї, Туркменистану, Саудівської Аравії, Ірану. Найбільш дискримінованою релігійною спільнотою і далі є християни, зазначалося на прес-конференції.

Щодо країн пострадянського простору, то тут стан релігійної свободи, вибореної на хвилі подолання тоталітаризму, погіршився. "Одразу декілька країн пострадянського простору прийняли закони і нормативні акти, які зменшували релігійну свободу і вивищували одну із церков", – ... Читати далі »
Переглядів: 530 | Додав: Admin | Дата: 20.02.2011 | Коментарі (0)

Щорічна зустріч українських греко-католицьких і православних єрархів Північної Америки зустрілися в Клірвотері, штат Флорида 27-28 січня 2011 року. Єрархи проводять такі зустрічі з 2001 року задля обговорення питань, пов'язаних з діяльністю та життям митрополій і єпархій та для розгляду можливостей, які можуть допомогти Церквам стати ближчими.

Тема цьогорічної зустрічі – «Можливості на шляху до єдності – Що у нас спільного і що нас поділяє». Отець Стівен Войциховський, директор Інституту східно-християнських студій імені Митрополита Андрія Шептицького Університету Святого Павла в Оттаві, Онтаріо, Канада представив точку зору українських католиків. Протоєрей д-р Ярослав Буціора, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці і професор богослов'я в Коледжі Святого Андрія (Вінніпег, Канада) представив православну точку зору.

О. Стівен проаналізував діалоги між Католицькою і Православною Церквами. Він розповів про північноамериканську православно ... Читати далі »
Переглядів: 479 | Додав: Admin | Дата: 20.02.2011 | Коментарі (0)


Сумське єпархіальне управління 5 лютого 2011 року розглянуло на своєму засіданні лист, який написали громадські організації Сумщини Президенту України на підтримку заяви Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета від 30 грудня 2010 року про план знищення Київського Патріархату. Єпархіальне управління вдячне за турботу громадських організацій та тісну співпрацю з Церквою. Одночасно, єпископ Мефодій, при обговоренні даного питання з відповідними держслужбовцями погодився, що ситуація міжконфесійних відносин на Сумщині сьогодні не є критичною. Так за 2010 рік Сумська єпархія збільшилась на п’ять новозбудованих храмів та соборів, на десять священнослужителів, закладені наріжні камені під будівництво нових храмів та ін...

Нажаль, певні недоречності все ж таки існують. Так в області не повністю виконуються Укази попередніх Президентів України № 279/2002 «Про невідкладні заходи щодо остаточного подолання негативних наслідків тоталіта ... Читати далі »
Переглядів: 493 | Додав: Admin | Дата: 20.02.2011 | Коментарі (0)

Шановний пане Президенте!

Громадські організації Сумщини, підтримуючи заяву Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета від 30 грудня 2010 року, стурбовані численними фактами зазіхання на законні права та інтереси віруючих Української Православної Церкви Київського Патріархату на користь Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

Так, 25 травня 2010 року у м. Шостка вчинено підпал храму Святої Трійці громади УПЦ КП. 2 червня 2010 року в селі Юнаківка Сумського району представники УПЦ (МП) самочинно захопили храм УПЦ КП. 16 червня 2010 року Сумська єпархія УПЦ (МП) заявила про, так званий, "перехід в лоно канонічної церкви" Свято-Покровської громади с. Кияниця Сумського району (хоча громада жодного рішення не приймала) та захопила храмове приміщення.

В листопаді 2010 року до села Грунівка Краснопілького району, де з 1995 року діє громада УПЦ КП, прибула група осіб, які відрекомендувалися як представники Партії ре ... Читати далі »
Переглядів: 538 | Додав: Admin | Дата: 20.02.2011 | Коментарі (0)



У місті Конотоп вірні УПЦ КП цілодобово чергують біля Свято-Миколаївського храму, боячись рейдерської атаки з боку УПЦ (МП). Напередодні містом пройшла чутка, що начебто на свято Хрещення планується силове захоплення храму. Прихожани стверджують, що ця інформація достовірна й вони мають факти її підтвердження, які передані в СБУ, прокуратуру та міліцію.

Як повідомив єпископ Сумський та Охтирський Мефодій (Срібняк) в ексклюзивному коментарі для РІСУ, це далеко не перша спроба захоплення церков УПЦ КП на Сумщині. Так, у 2010 року були захоплені храми у Юнаківці та Кияниці, наприкінці року були спроби захопити храм у Хоружівці, невідомі й немісцеві люди збирають підписи в Недригайлові, щоб передати новозбудований собор святого праведного Петра Калнишевського в підпорядкування УПЦ (МП).

Як повідомив владика, вся необхідна інформація вже передана в СБУ, прокуратуру та співробітникам міліції. Наразі плани зловмисників захопити храм не зреал ... Читати далі »
Переглядів: 523 | Додав: Admin | Дата: 20.02.2011 | Коментарі (0)


Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми