Категорії розділу

Міні-чат

Наше опитування

Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 28

Статистика

Офіційний сайт м. Шостка


Православне інтернет-радіо "Просфора"


Відправ SMS
 зі своїми побажаннями
і підтримай наш сайт


Переклад
translate

Locations of visitors to this page
____________________
ДРУЗІ САЙТУ:
Головна » 2011 » Липень » 30 » Відбулося чергове засідання Священного Синоду
Відбулося чергове засідання Священного Синоду
15:10

Відбулося чергове засідання Священного Синоду

27 липня 2011 р. у Києві під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулося чергове засідання Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату.

Розгляд першого питання порядку денного щодо встановлення дня загальноцерковного спільного шанування пам’яті новомучеників та сповідників, які в Україні та в інших землях у ХХ столітті за Христа і православну віру постраждали, відбувся у розширеному складі Синоду за участі єпископату УПЦ Київського Патріархату. Було прийнято рішення вшановувати спільно пам’ять усіх новомучеників та сповідників ХХ століття у другу неділю після П’ятидесятниці, разом із вшануванням всіх святих, які в Україні просяяли.

Розглянувши повідомлення про проведення в УПЦ (МП) 8 липня ц.р. Собору та про обставини, які супроводжували цю подію, Священний Синод дав їм оцінку та звернувся до митрополита Володимира (Сабодана), єпископату духовенства та вірних УПЦ (МП) з відповідним зверненням.

Синод взяв до відома інформацію про перебування в Україні Святійшого і Блаженнійшого Ілії ІІ, Католикоса-Патріарха всієї Грузії, Архієпископа Мцхетського і Тбіліського, Митрополита Піцундського і Сухумо-Абхазського та супроводжуючих його осіб. Від імені Церкви Священний Синод привітав перебування в Україні Святійшого і Блаженнійшого Католикоса-Патріарха всієї Грузії Ілії ІІ та висловив сподівання на те, що його візит сприятиме кращому розумінню братньою Грузинською Православною Церквою проблем, з якими стикається у своєму бутті Православна Церква в Україні. Синод просив Святійшого Патріарха Філарета звернутися до Предстоятеля Грузинської Церкви з відповідним листом.

Священний Синод розглянув прохання єпископа Михаїла (Бондарчука), колишнього Полтавського і Кременчуцького, який у 2006 р. перейшов до УАПЦ, про прийняття його з покаянням до складу Київського Патріархату. «Я каюся і прошу Вас, Ваша Святосте, простити мені мій недостойний вчинок і дати можливість і далі працювати на ниві Божій і під Вашою батьківською опікою на розбудову УПЦ КП, тим самим приносячи добрі плоди християнського покаяння під благодатним омофором нашого святого Київського Патріархату» – зокрема зазначено у проханні. Враховуючи висловлене єпископом Михаїлом (Бондарчуком) розкаяння у своєму вчинку та пам’ятаючи заповідь Господню прощати брата, який кається (див. Лк. 17:3-4) було прийняте рішення прийняти преосвященного єпископа Михаїла (Бондарчука) до складу УПЦ КП.

Було розглянуто кілька кадрових рішень. Зокрема, Синод призначив єпископа Сумського і Охтирського Мефодія (Срібняка) тимчасово керуючим Луганською єпархією. На прохання митрополита Рівненського і Острозького Євсевія (Політила) йому було призначено вікарного архієрея – єпископа Дубенського Михаїла (Бондарчука). На прохання і за рекомендацією преосвященного владики Мефодія (Срібняка) єпископом Конотопським, вікарієм Сумської єпархії обраний клірик цієї єпархії ігумен Афанасій (Яворський), хіротонія якого відбудеться у м. Києві.

Також Священний Синод звільнив архімандрита Олексія (Мензатюка) від обов’язків ректора Рівненської духовної семінарії, подякувавши йому за понесені труди. Преосвященному митрополиту Євсевію (Політилу) доручено призначити тимчасово виконуючого обов’язки ректора РДС.

Синод благословив відкриття у с. Мала Іловиця на Тернопільщині – на батьківщині преподобного Амфілохія Почаївського – чоловічого монастиря на честь цього святого.

З нагоди 20-ліття Собору УПЦ 1-3 листопада 1991 р., який прийняв рішення про автокефалію Української Церкви, та 90-ліття утворення УАПЦ на Всеукраїнському церковному соборі 1921 р. було вирішено провести 21-22 жовтня 2011 р. в м. Києві загальноцерковні урочистості, зокрема – наукову богословсько-історичну конференцію та соборне богослужіння. Було утворено оргкомітет з підготовки урочистих заходів на чолі з ректором КПБА єпископом Переяслав-Хмельницьким і Бориспільським Епфіанієм (Думенком).

На цьому Священний Синод завершив своє засідання.

Журнали засідання Синоду опубліковані у відповідному розділі сайту «Церква.info».

Прес-центр Київської Патріархії

Переглядів: 528 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

АРХІВ НОВИН




web камера

Свято-Воскресенський

Собор м. Суми